Tuesday, September 16, 2008

Biskut Permata Hatiku

Bahan-bahannya
130gm mentega
60gm gula aising
160gm tepung gandum
20gm tepung jagung
20gm tepung kentang
10 gm tepung kastad
1/4 sudu teh serbuk penaik
20gm serbuk badam

Topping
coklat - double boil

Hiasan
manik2 berbentuk hati

Cara-caranya :
Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Kemudian masukkan tepung2, serbuk penaik yang telah diayak dan serbuk badam. Gaul rata sehingga menjadi doh.
Canai, terap dengan acuan hati, cucuk sedikit sebahagian dengan lidi untuk mendapat bentuk strawberry. Atur diatas loyang pembakar bakar pada suhu 180 C.
Setelah itu celup sebahagian biskut yang tidak dicucuk dengan coklat yang telah dicairkan dan tabur manik diatas coklat.
Setelah sejuk barulah disimpan kedalam botol.